Ancely

Minervois - Frankrijk

Filosofie

Ancely wijnen Languedoc Minervois Frankrijk

In 1970 richtten de ouders van Bernard Ancely het domein op.  De wijngaarden liggen perfect Zuid, Zuid-West georiënteerd. Als kleine rakker al vond Bernard het een voorrecht om mee te mogen werken in de wijngaarden. Niet mogen meehelpen was een straf… Net iets anders dan we van kinderen van die leeftijd gewoon zijn. Bernard kent dan ook elke wijnstok op het veld en weet als geen ander wat ze eventueel nodig hebben. Als elke wijn in het veld wordt gemaakt dan is hij daar het ultieme voorbeeld van. Nadat hij het Domein van zijn ouders overnam herstelde hij een oud en verwaarloosd stuk land terug in ere. Hij maakte er het pareltje van het landgoed van en noemde het “Les Oubliées”, de vergeten wijnstokken, die een wijn opleveren waarvoor elk zoekende wijnliefhebber wel even respectvol blijft stilstaan. Maar eigenlijk geldt dit voor al zijn wijnen, die doordrenkt zijn in noeste arbeid en een reflectie geven van het wilde karakter die deze prachtige streek kenmerkt.

Terroir

Ancely wijnen Languedoc Minervois Frankrijk

Gelegen aan de voet van de “Montagne Noire” geniet Ancely van een begenadigd terroir van droge, rotsige bodems met een hoog kalkgehalte.

Wijnen

Ancely Minervois Frankrijk wijnen

Hand geplukte druiven met zorgvuldige selectie op het veld en in de kelder met als resultaat gulle, eerlijke en oprechte wijnen met geuren van garrigue, kruiden, rood fruit en een elegantie met een intense afdronk die lang blijft hangen.