La Scolca logo
Soldati 1899721 587233331368954 1338981945 O
‘Er is een groot verschil tussen een normaal en een bijzonder gezin; de warmte binnen dat gezin. Het goede gevoel dat je krijgt door gewoon samen te zijn. Mijn speciale familie laat je dromen. Deze dromen zijn grenzeloos en vermenigvuldigen zich. Mijn speciale familie, zelfs wanneer we niet bij u zijn, doet haar best om u te laten weten dat ze dicht bij u is. Ze herinnert jou altijd, zelfs met weinig signalen, en onthult grote genegenheid. Ze maakt elk moment in een bijzonder moment. Elk moment, elk gedrag blijkt groot en transformeert naar een mooie herinnering, waar u kunt altijd op kan rekenen.’ Door Roberto Rabachino, I.W.T.O. President (International Wine Tasters Organization) Tussen 1917 en '19, werd La Scolca overgenomen door de overgrootvader van Giorgio Soldati. Vandaag is La Scolca het oudste bedrijf in het gebied. D de continuïteit en het beheer werd door dezelfde familie uitgevoerd, de Soldati familie. Tegenwoordig heeft La Scolca een van de modernste teelt en wijnbouw technieken. Giorgio Soldati is de innovatieve vertolker; hij is ‘de schepper’ van La Scolca Gavi wijnen en mousserende wijnen. Vandaag leidt hij het bedrijf met zijn dochter Chiara, de vijfde generatie, klaar voor de toekomst. Met deze grote passie kan La Scolca 90 jaar van emoties vieren.
Grapes House 1267978 513055508786737 302228097 O
La Scolca ontleent zijn naam aan het oude Piemontese dialect 'Sfurca', wat betekent ‘uitkijken’. De heuvel waarop de villa en de wijnkelder gehuisvest zijn, was een oude 'uitkijkpunt'. Eigenlijk worden de villa en kelder gedomineerd door een oude toren, dat een typisch en pittoresk beeld geeft van het gehele complex. Alles gebeurt in harmonie in deze rustige sfeer van het Gavi gebied. De naam La Scolca, samen met de naam van de Soldati Familie, weerspiegelt de volledige trots en vastberaden karakter, hetzelfde karakter dat we vinden in La Scolca's Gavi wijnen. In de beginjaren werd het domein gedeeltelijk bedekt door bossen en gedeeltelijk verbouwd. De intuïtie van de Soldati Family om Cortese druiven te gaan telen in een gebied dat in het verleden was gewijd aan rode druiven was het keerpunt. De productie van de'Gavi' wijnen (de Cortese werd geregistreerd als 'Gavi' druiven) werd al snel een belangrijke technische en ondernemende activiteit.
Vineyards 13116038 10208265778296255 3125285387079411768 O
Monferrato is een gebied in Piemonte in Noord-Italië. De streek wordt in tweeën gesneden door de rivier de Tanaro. Gavi is gelegen in het zuidelijke deel (de Alto Monferrato, ‘High Monferrato’), dat rijkt van de oevers van de Tanaro tot de bergen van de Apennijnen en de watersplitsing tussen Piemonte en Ligurië. Volgens de legende zou de naam Gavi afgeleid van die van een prinses van de Saracenen, Gavia of Gavina, die zich in een kasteel hier had gevestigd. Karakteristieke bodem van Alto Monferrato; een argilo-kalkhoudende samenstelling (klei en kalksteen).
Vineyards Autumn 1617401 585132698245684 2016570105 O
De regio waar de Gavi is gelegen is bekend als 'Basso Piemonte, de provincie Alessandria, Gavi Area. Het is gelegen op de eerste heuvels die Piemonte scheiden van Ligurië. Het microklimaat is zeer gunstig voor de teelt van Cortese druif. De streek is zeer goed beschermd voor de zomer & winter stormen. In de winter wordt het gebied ‘gestreeld’, door de wind uit Ligurië en incasseert het toch een sneeuwval (20-30 cm) tijdens de eind december tot half januari. Het ontvangt goede portie regens in de lente. De zomers zijn heet tot tijdens de oogst de tweede-derde week van september.
Chiara Soldati 1799981 575463865879234 1287769670 O Scolca Bianco 13627127 1055228901236059 7803019830376721343 N
La Scolca®: vijfennegentig jaar oenologische passie (1919-2016). ‘Il vino, poesia della terra’ (‘Wijn, poëzie van de aarde’) ‘Vino al Vino’ door Mario Soldati. Deze woorden weerspiegelen een filosofie die La Scolca® en zijn wijnen begeleidt met 95 jaar van oenologisch verhaal. La Scolca® is een innovatief bedrijf dat kijkt naar de toekomst met een vernieuwende geest, waarbij de focus ligt op de voortzetting en versterking van een hoog kwaliteitsniveau. De belangrijkste focus van La Scolca® is om een emotie te geven bij zijn wijnen, niet alleen om een product te presenteren. Stap in een wereld van inspiratie en gevoelens, van lifestyle en fashion. Om deze reden wordt elke nuance gezocht en met grote aandacht gevolgd; het moment van proeven wordt een moment van plezier en emotie. Smaken uit de bodem, het zilte klimaat, de zon, de passie, al deze gevoelens zijn ingesloten in een glas. De Gavi kracht, mineraliteit, de oprechtheid van het proeven, het evenwicht en de elegantie van deze bijzondere wijnen zijn de belangrijkste ervaringen wanneer we La Scolca® ontdekken. De ontdekkingen van de wijnen van La Scolca zijn onuitputtelijk en geven een hernieuwd onderzoek naar nieuwe geuren en een aangename verrassing bij elke proeverij.
De kwaliteit van de Gavi La Scolca erin slaagt om te overwinnen met een sterke persoonlijkheid en met veel karakter: zacht alsook stevig en aanhoudend. Het is erg moeilijk om Gavi La Scolca te vergeten na het proeven. We kunnen zeggen dat Gavi dei Gavi™ een ‘tijdloze passie’ zou kunnen zijn. Om deze reden is La Scolca de wijn voor beroemde mensen zoals Tom Cruise, Queen Elizabeth, Elton John en velen anderen. La Scolca Celebrities
La Scolca Awards
La Scolca's doel is om mensen deze Gavi DOCG wijnen te leren kennen en waarderen. De wens om mensen een 'iconische' Gavi Wit of mousserende wijnen met een hoge kwaliteit te weten waarderen. La Scolca heeft de ambitie om het leiderschap door de jaren heen te handhaven en het behouden van deze filosofie en de productie op het hoogste niveau.

La Scolca Valentino Gavi DOCG Cortese

Deze Gavi ontleent zijn naam aan een landgoed dat vroeger eigendom was van een beroemde generaal van de Verenigde Leger van Savoye, de Valentino Sartore. De geur van wierook, de intensiteit van de smaak in combinatie met de lichtheid is geschikt voor alle tafels, voor een jonge en informele consumptie, met behoud van de traditionele en de onbetwiste kwaliteit gewaarborgd door onze kelder.

Meer lezen…

La Scolca Villa Scolca Gavi DOCG Cortese

100% Cortese. Lichte strogele kleur. Klassiek, aangenaam fris, intens parfum. Delicate smaak, zeer droog met een zeer opmerkelijke zuurtegraad. Zonnig, fruitig en fris karakter. Smaak van wit fruit, een vleugje nectarine en een vleugje limoen. Lange, geconcentreerde en droge afdronk. Deze wijn is afkomstig van een aparte wijngaard in Gavi.

Meer lezen…

La Scolca Gavi dei Gavi Etichetta Nera

100% Cortese. Lichte strogele kleur. Klassiek, aangenaam fris, intens parfum. Delicate smaak, zeer droog met een zeer opmerkelijke zuurtegraad. Zonnig, fruitig en fris karakter. Smaak van wit fruit, een vleugje nectarine en een vleugje limoen. Lange, geconcentreerde en droge afdronk. Hoge kwaliteit, klassiek merk, de meest bekende Gavi. 'Gavi dei Gavi': de wijn voor speciale moment, wijn van emotie. De wijn die Tom Cruise selecteerde voor zijn huwelijk. Favoriete wijn van bekende mensen (acteurs, zangers, politiek, enz ...).

Meer lezen…

La Scolca RosaChiara Rosato Secco

Cortese met 3-5% Pinot Nero. Lichte kersenrode kleur heldere reflecties. Intense, delicate aroma's va oranjebloesem en rozenbottels met harmonieuse, zacht rondheid en een lang afdronk.

Meer lezen…