Ontdek onze seizoenswijnen

KIES DE JUISTE WIJN BIJ JOUW GERECHT

BBQ
Reebok
Langoustine
Mosselen
Maatjes
Zeetong
Kies de perfecte wijn voor elk gerecht en ga voor een optimale smaakbeleving.
Ontdek onze heerlijke selectie seizoenswijnen om te combineren bij
rog, wild, BBQ, mosselen en andere herfstheerlijkheden.

Verder advies nodig over de ideale wijn bij jouw gerecht? Vraag het ons via de chat of mail naar klantenservice@hetwijnhuis.be.

BBQ

Barbecue & Grill

Tijdens het BBQ-seizoen halen we massaal onze barbecue of grill van onder het stof. Gezellig in de zomer maar ook leuk in de herfst en winter. Dat mooi stukje gegrild vlees of vis moet natuurlijk gepaard gaan met een lekkere barbecuewijn. Hou het bij een hartelijke en smakelijke wijn met een al dan niet wat robuust karakter die intensiteit combineert met vlot drinkplezier.

Onze selectie BBQ-wijnen:

Barbecue wijnen gerecht BBQ rood wit rosé
Mosselen

Mosselen

De mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, lekker en voor ons allemaal. Mosselen vragen in het algemeen om zuivere, strakke wijnen met een lage complexiteit.

Onze selectie mosselwijnen:

Mosselwijnen mosselen wijn combinatie
rog vis van het jaar witte wijn gerecht

Rog

Rog is in Vlaanderen ”vis van het jaar 2021”. De ‘vleugels’ zijn eigenlijk de borstvinnen van de vliegervormige platvis en vormen het eetbare gedeelte van de rog. Het visvlees smaakt mals, zacht en iets zoet. Rog vraagt niet veel om heerlijk te smaken. Even bakken of pocheren en je serveert een echt feestmaal. Een klassieke Franse bereidingswijze is met beurre noisette, kappertjes, citroen en peterselie. Rog smaakt naar nog! Als bijhorende wijn kan je kiezen voor een droge, frisse witte wijn of voor een witte wijn met wat meer body en eventueel wat houtrijping.

Onze selectie rogwijnen:

Pladijs wijnen wit gerecht
Zeetong

Zeetong

Tong is een ware delicatesse, het visvlees is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. De meest gekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd. Naargelang de bereidingswijze serveren we frisse, witte wijnen bij zeetong zonder saus, en droge, volle, witte wijnen met een vet karakter bij rijkelijke bereidingen, met saus.

Onze selectie zeetongwijnen

zeetong tong wijnen wit gerecht
hert wijn gerecht rood

Hert

Hertenvlees heeft een milde smaak en is licht verteerbaar. De meeste delen van het hert kun je rosé eten en zelfs rood. Dat gaat zeker op voor hertenbiefstuk. Dit vlees is namelijk heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken en afkruiden met peper en zout. Hert laat zich het beste smaken met donkere, geconcentreerde, rode wijnen met enige complexiteit en een wild (kruidig en dierlijk) karakter.

Onze selectie hertwijnen:

hert wijn gerecht rood
Rebook

Reebok

Een reebok hoort weliswaar tot de hertenfamilie, maar zijn vlees staat gastronomisch veel hoger aangeschreven dan dat van het populaire gekweekte hert. Het vlees van een reebok is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak. Let er dus vooral op dat je een wijn gebruikt die body en concentratie combineert met finesse en elegantie om de smaak van het vlees tot zijn recht te laten komen.

Onze selectie reebokwijnen:

Reebok wijnen gerecht rood
everzwijn wijn gerecht rood

Everzwijn

Veelzijdig is het woord dat de smaak omvat van wild zwijn, ook wel everzwijn genoemd. Het vlees is rozig, fijn, vrij mager met een licht wilde smaak dat doet denken aan varkensvlees. De koteletten en de bouten worden gelijkaardig klaargemaakt. Heerlijk met een groentestamppot of kastanjepuree, net zoals een stoofpotje van everzwijn. Filet van jong everzwijn bak je op dezelfde manier als varkensgebraad, aanbraden in een stoofpan met boter en met rode wijn of bouillon overgieten. Vermits everzwijn dikwijls gecombineerd wordt met fruit (bessen, jam …) en afsmakende ingrediënten, gebruiken we best wijnen met een weelderig en complex karakter die zowel fruit, tannine als kruidigheid bevatten.

Onze selectie everzwijnwijnen:

everzwijn wijn