Tar & Roses

Victoria - Australië

Video

Filosofie

Tar and Roses Don Lewis Narelle King Australië wijn

Het originele wijnmakers-team van Tar & Roses deed zijn eerste ervaring op in Priorat en later in Italië. Daar leerden Don Lewis en Narelle King hoe ze het best met ‘oude wereld’-druiven omgingen en reflecteerden dit naar hun geboorteland Australië. Naast Shiraz en Pinot Grigio maken ze ook wijn van andere klassieke druiven als Riesling, Tempranillo, Sangiovese, Nebbiolo en zelfs Glera (Prosecco) met als doel ‘Nieuwe Wereld’ drinkers bekend te maken met deze druiven. Don Lewis, die helaas overleed in 2017, werd zo een van Australië’s meest gerespecteerde wijnmakers. Zijn interpretatie van deze klassiekers met een Australische eigenheid verenigden de oude stijl van wijn maken met de nieuwe. Bij Tar & Roses zet Narelle King hun gezamenlijke werk nu alleen verder met dezelfde filosofie voor ogen. De druiven komen uit de beste regio’s van Central Victoria, zoals Heathcote (Shiraz) en King Valley (Pinot Grigio), en verzekeren wijnen die een uitgesproken smakelijk karakter combineren met finesse en complexiteit. Door de specifieke ligging en hoogte garanderen ze bij Tar&Roses wijnen die een waardige weerspiegeling zijn van Australië’s meest koele en bevoorrechte wijngebieden.

Terroir

Tar & Roses terroir Australische wijn

King Valley: Beter gekend als het Australische thuis voor veel Italiaanse druiven. Situeert zich in de Australische Alpen met zijn typische rode klei/leemgronden en een goede waterhuishouding.
Heathcote heeft een warm mediterraan klimaat met milde winters en zomers die extremen vermijden. De temperatuur in de zomer is er 2-3 graden minder dan nog geen 100 km verder. De neerslag wordt evenwichtig verdeeld over het ganse jaar.

Wijnen

Tar & Roses Australische wijnen

Ontdek hun unieke wijnen:

Tar & Roses Victoria Pinot Grigio: Schitterende licht, gele kleur. Exotische neus met hints van perzik, lychee en een vleugje passievrucht. De smaak zit vol, licht zoet, weelderig fruit dat perfect in evenwicht is met de frisse zuren en het levendig karakter van de wijn. De afdronk is lang en aangenaam en laat nog wel even nagenieten.

Tar & Roses Heathcote Shiraz: Rijke, robijnrode diepe kleur. Rijp rood en zwart fruit met hints van zoethout, kruiden en een toetsje warme aarde. In het smaakpalet overheersen moerbeien en rabarber begeleid door licht geroosterde en meer complexe tonen als koffie en chocolade. Zijn weelderig karakter balanceert perfect met de frisse zuren en een opmerkelijk fijne structuur. Ook in de lange afdronk houden intensiteit en finesse elkaar mooi in evenwicht.

Tar & Roses Heathcote - The Rose Shiraz: Glanzende, donkere kersenrode kleur. In de neus donkere tonen van zwarte moerbeien begeleid door frisse tonen zoals munt waarna impressies van chocolade, koffie, leder en vanille naar boven komen. In de mond worden al deze smaken bevestigd en valt vooral zijn fijn karakter en opmerkelijk evenwicht op waarbij kracht en lengte gekoppeld worden aan finesse en elegantie. Indrukwekkende afdronk.