Totara

Marlborough - Nieuw-Zeeland

Filosofie

Totara wine Nieuw-Zeeland filosofie Matt Ward Fraser Brown Marlborough

Met Totara en Crowded House lanceerden Matt Ward en Fraser Brown (Catalina Sounds) nog 2 andere brands die garant staan voor typisch Nieuw-Zeelandse en kwalitatieve wijnen. Totara refereert naar een majestueuze inheemse conifeer die bij de Maori en de Pakeha een belangrijke rol speelde in het dagelijkse leven en er o.a. boten in één stuk van maakten. Net zoals bij Catalina Sounds gaan ze enkel voor het allerbeste van wat Wairau te bieden heeft. Cool Climate wijngaarden die door hedendaagse problemen als klimaatopwarming belangrijker dan ooit zijn geworden. Zeker nu veel van de oorspronkelijke wijnstreken meer en meer kampen met de enorme problemen die enkele graden opwarming met zich meebrengen. Respect voor natuurlijk evenwicht en duurzaamheid zijn hier dan ook geen holle woorden. De wijnen dragen dan ook een label voor “Sustainable winegrowing”.

Terroir

Totara Wine wijn Nieuw-Zeeland terroir

Leemgronden met klei en stenen. Een mix van verschillende noordelijk georiënteerde wijngaarden. Geen gebruik van chemisch sproei- en bestrijdingsmiddelen.

Wijnen

Totara Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeelandse wijn

Ontdek hun Totara Sauvignon Blanc, een vlotte drinker met fonkelende licht, gele kleur en een groene nuance. Stuivende neus met aroma’s van limoen, kruisbessen, watermeloen en passievrucht. Levendige mond met veel minerale eigenschappen die letterlijk het water in de mond brengen. Typisch Nieuw-Zeelandse sauvignon die al zijn verleidelijke aspecten combineert. Heerlijke stijl die vele smaken kan bekoren.